dijous, 8 de novembre del 2012

TEMPS DE CASTANYES I MONIATOS




Aquest any hem decidit allargar la celebració de la tardor i farem dos dies de trobades familiars: un dia per torrar i menjar castanyes i un altre per els moniatos.


La torrada de castanyes va ser ahir.  Com cada any l’escola Brianxa ens va cedir el seu “giny castanyer”. Moltes, moltes, gràcies!


ARRIVADA DEL "GINY CASTANYER" DE L'ESCOLA BRIANXA A CAN COMTE










PREPARANT LES CASTANYES. 




LA TORRADORA JA ÉS A PUNT







POCA CLACA PER TORRAR-LES, QUE LA TARDA ÉS FREDA...
...PERÒ PER MENJAR-LES TOTHOM HI ÉS AL PRIMER CRIT!





RECEPTE DEL PASTIS DE CASTANYES "CAN COMTE"





Ingredients:

1 quilo de
Castanyes.
Un litre de llet
250 grams de sucre
Nata per muntar
Una cullerada  de mantega.
1 Got d’aigua.
Vainilla o anís. (opcional)

Material
Batedora de vas o similar


Preparació:
Farem un tall a  les castanyes igual que si les anéssim a torrar. Un cop fet el tall les posarem en una cassola i abocarem aigua fins a tapar-les. Afegirem només un polsim de sal. Un cop l’aigua comenci a bullir esperarem 10 minuts, les trèiem, escorrem i pelem. 
Mentre fem això podem posar la llet a bullir aromatitzada si volem amb vainilla o anís i quan  arrenqui el bull hi tirem les castanyes. Han de bullir ben be 3/4 d’hora.  Passat aquest temps trèiem les castanyes i les posem dins la batedora i treballem fins convertir-les en puré.

Aleshores posem al foc un pot amb el sucre i una mica d’aigua per fer l’almívar. No s’ha de deixar de remenar mai i quan veiem que està espès hi aboquem les castanyes, amb un tros de mantega i un got de nata líquida.

Guardar-ho a la nevera una hora.

Es pot servir acompanyat de nata, xocolata, melmelada...

Que vagi de gust!