Aquest any hem decidit allargar
la celebració de la tardor i farem dos dies de trobades familiars: un dia per
torrar i menjar castanyes i un altre per els moniatos.
La torrada de castanyes va ser
ahir. Com cada any l’escola Brianxa ens
va cedir el seu “giny castanyer”. Moltes, moltes, gràcies!
|
ARRIVADA DEL "GINY CASTANYER" DE L'ESCOLA BRIANXA A CAN COMTE |
|
PREPARANT LES CASTANYES. |
|
|
|
|
|
|
LA TORRADORA JA ÉS A PUNT |
|
|
POCA CLACA PER TORRAR-LES, QUE LA TARDA ÉS FREDA... |
|
...PERÒ PER MENJAR-LES TOTHOM HI ÉS AL PRIMER CRIT!
RECEPTE DEL PASTIS DE CASTANYES "CAN COMTE"
Ingredients:
1 quilo de
Castanyes.
Un litre de llet
250 grams de sucre
Nata per muntar
Una cullerada de mantega.
1 Got d’aigua.
Vainilla o anís. (opcional)
Material
Batedora de vas o similar
Preparació:
Farem un tall a les castanyes igual que si les anéssim a
torrar. Un cop fet el tall les posarem en una cassola i abocarem aigua fins a tapar-les.
Afegirem només un polsim de sal. Un cop l’aigua comenci a bullir esperarem 10
minuts, les trèiem, escorrem i pelem.
Mentre fem això podem posar la
llet a bullir aromatitzada si volem amb vainilla o anís i quan arrenqui el bull hi tirem les castanyes. Han
de bullir ben be 3/4 d’hora. Passat
aquest temps trèiem les castanyes i les posem dins la batedora i treballem fins
convertir-les en puré.
Aleshores posem al foc un pot amb
el sucre i una mica d’aigua per fer l’almívar. No s’ha de deixar de remenar mai
i quan veiem que està espès hi aboquem les castanyes, amb un tros de mantega i
un got de nata líquida.
Guardar-ho a la nevera una hora.
Es pot servir acompanyat de nata,
xocolata, melmelada...
Que vagi de gust!
|