dimecres, 15 de maig de 2013

CONCURS DE TAULES. SEGONA PART


Respecte i tolerància

No se perquè m’han sortit aquestes paraules, però és el que ahir vaig veure. Ja ho he vist altres vegades però us he de dir que sempre m’emociona

Dimarts 14: el segon dia de concurs de taules. Aquesta vegada era el grup B de 3r de Primària de l’Escola Serra de Miralles.

Tot i que aquesta vegada ja venien ensenyats del primer grup, que ja sabien el que es trobarien, a on ho fèiem, com havien d’asseure’s... i com era la copa (que ens va cedir “La Caixa” Gràcies!)  i els diplomes que ens va fer la Lara, el que no sabien és el que es sent, l’experiència enriquidora per totes bandes que aquest dimarts també es va repetir.

El protocol és el mateix per ambdós dies. Es fan les presentacions dels equips.  Tothom anima i comença la competició.

En  tots els equips de la vida hi ha un Messi, un Nadal o uns germans Gasol. Nosaltres tenim també residents claus en aquest taller, però en José (el nostre Messi) cau eliminat al principi. Estem descol·locats! I ara que farem? Però surt un nou revulsiu, en Dionisio, que lluita fins el final.

L’Escola Serra de Miralles es queda amb 4 nens i nosaltres amb dos avis. A la ronda final cau eliminat en Pere i donem als nens per guanyadors... i sorpresa! La història és repeteix un cop més : ELS NENS NO VOLEN GUANYAR!.

Ja ens hem adonat que cada vegada que han eliminat un avi els hi sap greu i de totes bandes, concursants inclosos, es sent un Oh, no! que a mesura que avança la competició es set mes fort i més alt.

Tenen 7 i 8 anys. Son una generació que creix amb una força i consideració que és una gran virtut. No només han estat guanyadors del trofeu, s’han erigit en guanyadors del trofeu més apreciat que és la tolerància i el respecte de tots nosaltres per aquest  afecte fresc fruit de d’innocència cap a les persones grans amb tota una història de vida i mancances físiques o cognitives.


Gràcies per emocionar-nos
Gràcies per l’ il·lusió
Gràcies per ser com sou

Us esperem l’any vinent en el que ja serà el 2òn concurs de taules de Multiplicar.
Mentxu Barrera. Animadora